menu

Aleš Ernst

Učitelj AEQ metode® 5. stopnje


Rodil sem se 3. oktobra 1971, stanujem v Brežicah, imam in dva otroka. Sem samostojni podjetnik in od leta 1993 lastnik trgovine s kolesi, poleg tega sem terapevt klinične somatike. V otroštvu sem imel precejšnje težave z motoriko, stabilnostjo in gibljivostjo pri telesni vzgoji. Kolo sem se naučil voziti šele pri 15 letih, a sem kmalu začel intenzivno kolesariti ter se udeleževati kolesarskih maratonov. Ves ta čas sem kolesa tudi popravljal. Z leti sem servis koles razvil v eno najbolj prepoznavnih kolesarskih trgovin v Posavju, a tudi na Hrvaškem.

      
Aktivno sem kolesaril, tekel, plaval in dvigoval uteži. Sčasoma se mi je v levem kolku pojavila bolečina in se razvila do nevzdržnosti. Ob tem moram povedati, da so mi v otroštvu postavili diagnozo krajše desne noge, temu primerno se mi je slabše razvila desna stran telesa. Zaradi čedalje močnejših bolečin sem prenehal kolesariti ter se preusmeril v dvigovanje uteži in ketlebelov. Pridobil sem ustrezne certifikate ter stranke poučeval o pravilnem delu in gibanju pod obremenitvijo. Ob tem sem začel opažati pomanjkljivosti lastne gibljivosti in probleme strank, ki so jih doživljale pri kolesarjenju ali dvigovanju uteži.
     
Vaje raztezanja (strečing) niso bistveno spremenile moje gibljivosti, težave so se celo stopnjevale, v to vložen čas pa slabo vračal. Opazil sem tudi, da se bolečina v kolku, ki se je sprva, ko sem zamenjal šport, umaknila (spremenjen način gibanja), ponovno vrača. Zato sem poiskal medicinsko pomoč, vendar me razlaga vzrokov neznosnih bolečin in ponujene rešitve niso prepričale. Fizikalna terapija, utrjevanje mišic, delo z elastikami, masaže, kiropraktika ter ure meditacij niso imele bistvenega učinka - navadil sem se na življenje z bolečino.
     
Moje stranke in udeleženci delavnic so s pomočjo vaj klinične somatike zopet našli veselje do življenja in si začeli želeti več kot zgolj to, da bi prenehala bolečina. Ponovno odkriti užitek gibanja in lahkotnost gibanja vendarle prineseta toliko zadovoljstva, optimizma in občutka mladosti! Pot do tega je največkrat bolj enostavna, hitrejša in sploh ne toliko boleča - ali pa celo neboleča -, kot sprva mislimo. Čeprav je najučinkovitejša pot do tega skozi aktivno terapijo klinične somatike, le ta ni vsem dosegljiva tako časovno kot finančno. Knjiga vam bo  v veliko pomoč doseči bolj lahkotno in neboleče gibanje in življenje.

 

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook